2.1.2019

Pientä osinkopohdintaaViime vuoden netto-osinkoni osakkeista olivat 1067,88 euroa. Tuolla summalla ei vielä tehdä ihmeitä, mutta vuosien takaiseen tilanteeseen on tapahtunut tasaisen varmaa edistystä ja osingot ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Aluksi sijoitin vain rahastoihin, mutta kokemuksen karttuessa uskaltauduin ostamaan yksittäisten suomalaisten yhtiöiden osakkeita. Jatkossa myös Nordnetin sijoitukseni alkavat kerryttää minulle pientä osinkovirtaa ympäri vuoden.

Muutama yhtiö on ollut selvä pettymys, jotkut ovat pitäneet osingon samalla tasolla ja osa puolestaan on kasvattanut osinkoa mukavasti. Osakkeistani Sotkamo silver ei ole toistaiseksi maksanut osinkoa. Hankin Sosin osakkeita pikkusummilla eräänlaiseksi jokerikortiksi salkkuuni ja odotan seuraavan vuoden kahden aikana lisää arvonnousua hopeakaivostoiminnan käynnistyessä. Olen harkinnut osakkeiden myyntiäkin, mutta katsotaan nyt ainakin kaivoksen aloitus tänä keväänä ja mahdollisesti vuosi tai pari siihen päälle hopean hintatason kehitystä. 

Osa sijoituksistani ohjautuu rahastojen kasvuosuuksiin, joissa osingot sijoitetaan verotehokkaasti uudelleen. Minulla on siis osakkeiden lisäksi muhimassa merkittävää osinkotuottoa myös rahastoissa, vaikka se ei näykään ulospäin konkreettisena tulovirtana.


Vuonna 2018 saamani netto-osingot:

Osingot/vuosi: 1067,88

Osingot/kk: 88,99 

Osingot/vko: 20,54

Osingot/pvä: 2,93


Odotan jo kovasti vuoden 2019 ensimmäisiä osinkoja - Brookfield Renewable Partnersilta ja Altrialta. Aiempina vuosina en saanut lainkaan osinkotuloja tammi- ja helmikuussa, sillä salkkussani oli vain suomalaisia osakkeita. Tavoitteenani onkin nyt aikaisempaa parempi hajautus ja laajempi osinkovirta, jota kertyy muiltakin kuin kevätkuukausilta. Markkinoilla on turbulenssia ja monenlaista huolta, mutta pienetkin osingot lämmittävät kummasti mieltä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti